Stafet For Livet med flot overskud trods færre deltagere

Stafet For Livet Frederikshavn samlede 400.000 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse

Knap 400 personer fordelt på 22 hold deltog i årets Stafet For Livet på Knivholt i weekenden 27.-28. august. Det er lidt færre end tidligere år, hvilket formentlig skyldes to års Corona-benspænd. Sidst Stafet For Livet blev afviklet på Knivholt var i 2019, hvor der var 750 deltagere. I lighed med sidste år var der arrangeret byvandringer i vores kommune - også i år blev det en stor succes med 53 deltagere.


Trods faldet i deltagerantal, kommer stafetten ud med et flot overskud til Kræftens Bekæmpelse, estimeret til 400.000 kr., hvoraf 10 procent er øremærket til lokalforeningen i Frederikshavn Kommune.


"Igen i år oplever vi en fantastisk opbakning fra vores sponsorer i hele kommunen – vi er overvældet over alle de pengedonationer såvel som effekter til vores store tombola og auktion, vi modtager. Sidstnævnte er altid et tilløbsstykke og bidrager hvert år med stort overskud til vores samlede indsamlingsresultat. - Jeg vil også gerne sige tak til alle, der bidrager med musikalske indslag eller aktiviteter til støtte for årets stafet. Vi bliver altid mødt med en meget positiv indstilling og imødekommenhed og er dybt taknemmelige for alle, der bidrager til at gøre stafetten festlig for alle aldre" siger Alice Christiansen, formand for Stafet For Livet Frederikshavn.

Løb for livet

Deltagerne var som sagt fordelt på 22 hold. Metodistspejderne fra Strandby fejrede deres 75 års jubilæum på stafetten. De fleste hold er fra lokalområdet, men også Team Taverna, der har rødder i Nørager Mejeri, har gjort det til en fast tradition at tage turen til stafetten i Frederikshavn.

Inden deltagerne blev sluppet løs på de to ruter i Knivholtskoven, var der åbningstale af Gurli Møller Andreasen. Sognepræsten fra Aasted Skærum Kirke indledte med et citat fra TV2´s ”Hele Verden Fra Forstanden”: ”Løb for livet. Brug dog tiden. Elsk hinanden. Gør dog noget. Løb for livet”.

"Vi kan ikke løbe fra alvorlig sygdom eller løbe fra, at den, vi elsker, bliver ramt af sygdom. Men vi kan så meget andet. Vi kan løbe efter hjælp. Sørge for at god forskning og udvikling kan fortsætte. Og vi kan lære, at livet også er noget værd, selv om sygdommen rammer os. I Stafet For Livet er det aldrig den enkelte, men fællesskabet, der er stjernen”, lød budskabet fra Gurli Møller Andreasen.

En ægte fighter

Jørgen Ove Jensen, tidligere erhvervsdirektør i Frederikshavn Kommune, der holdt året fightertale, fik selv konstateret kræft i juli 2021. Få dage efter fik han bortopereret en 10,5 cm stor svulst i endetarmen. Åbent og nøgternt fortalte han om den chokerende besked og om et intenst forløb med operation, behandling og genoptræning.

I dag er den tidligere erhvervsdirektør erklæret kræftfri, og hans råd er blandt andet at deltage i de tilbudte screeninger.

"Lad være med at google sandsynligheden for, at du overlever, men kom derimod i bevægelse hurtigst muligt efter operationen. Sørg for at have en ok fysik. Vær mest muligt selvhjulpen. Sørg for at spise og drikke – og husk at stoppe i tide. Og hav så vidt muligt en partner med til at dele oplevelserne og de samtaler, man har med sygehuspersonalet, lød det fra Jørgen Ove Jensen, der var fuld af lovord om de læger, sygeplejersker og andre, der har hjulpet ham gennem kræftforløbet.


Lys i mørket

Mens deltagerne gik eller løb på de to ruter, var der et righoldigt program med forskellig underholdning fra scenen. Musik med lokale bands, danseopvisning, zumba, QI Gong og aktiviteter for børn og barnlige sjæle.

Det stemningsfulde højdepunkt i Stafet For Livet er lysceremonien lørdag aften. Borgmester Birgit S. Hansen holdt året lystale, inden Fladstrandkoret tog over fra scenen.

Birgit Hansen citerede Sebastians ”Nyt lys i mørket”: ”Du er min ven for altid, troen og håbet. Lyset, der brænder i mørket. Evigt. Altid”.

"Se lyset som symbol på kærlighed og omsorg. Vi er sammen om at være der for hinanden. Vi deles om alt det svære. Det kan forhåbentlig give ny energi til at klare de hårde dage, vi ved der kommer. Det er det Stafet For Livet handler om, lød det fra Birgit Hansen.

"Stafet For Livet er et stort set up med mange timers forberedelse, så uden alle vores dedikerede og utrættelige frivillige var det ikke muligt at gennemføre så stor en event. Der skal fra min side lyde en kæmpetak til alle, der stiller op – år efter år – det er så imponerende. Skulle der være nogle, der tænker ”jeg har lyst til at være med til at gøre en forskel i kampen mod kræften” er der altid brug for flere hænder, så kontakt os endelig. Nu går vi i tænkeboks til næste års stafet og glæder os til et gensyn den sidste weekend i august i 2023 på Knivholt", slutter formand Alice Christiansen.


Nyd lige Michael Madsens flotte drone-foto fra lysceremonien lørdag aften.


UDDRAG AF ARTIKEL: LIGENU.HER - MARIANNE ISEN 30.08.22

__________


Bliv opdateret løbende her på hjemmesiden eller følg os på: www.facebook.com/stafetforlivetfrederikshavn


På vegne af tovholdergruppen

Alice Christiansen, Formand for Styregruppen

Telefon 40450579, E-mail: ac@danyard.dk


Har du lyst til at være frivillig?

Har du lyst til at være med til at gøre en forskel og være en del af et fantastisk arrangement?

Så er du hjertelig velkommen til at kontakte Vibeke Pedersen, tovholder for frivillige.


Der er mange forskellige muligheder for at blive frivillig, både til planlægningen og afviklingen af stafetten. Tidsforbruget afhænger af, hvilken opgave du melder dig til og sammen finder vi ud af, hvordan dine interesser, kompetencer og ressourcer passer sammen med stafettens behov. 


Vil du gerne høre mere om, hvad Stafet For Livet er, og hvilke opgaver der skal løses inden og under afviklingen, er du meget velkommen til at kontakte Vibeke.


Med venlig hilsen

Vibeke Pedersen

Tovholder, frivillige - Styregruppen

Telefon 25 27 08 03

E-mail: vop@city.dk


Resultat fra Stafet For Livet Frederikshavn 2021

Stafet for Livet Frederikshavn måtte igen i 2021 tænke ud af boksen men trodsede alle forhindringer, og styregruppen kunne præsentere et økonomisk overskud, der overgik selv de mest optimistiske forventninger: 460.000 kr. lykkedes det at samle ind til Kræftens Bekæmpelse, heraf 10 procent til lokalafdelingen i Frederikshavn Kommune.

I 2020 satte Covid-19 en stopper for Stafet for Livet, og i 2021 tvang pandemiens restriktioner, forsamlingsforbud med mere arrangørerne til at tænke i nye baner og fravige konceptets drejebog om et 24 timers arrangement på ét sted i kommunen.

Det gav samtidig en frihed til at bløde op i de faste rammer og fleksibilitet til at gå nye veje, hvilket kastede mange nye idéer af sig. I stedet for et 24 timers fælles arrangement på Knivholt spredte styregruppen stafetten ud over et længere tidsrum og afviklede flere aktiviteter på forskellige steder rundt om i kommunen.

Seniorgruppen i Frederikshavn Golf Klub arrangerede seniormatch til fordel for Stafet for Livet. I Strandby kaldte Line Abildgaard og Jannie Lundby til Strandby Løbet og samlede penge ind til stafetten. I Sæby samlede Dan H. Kristensen løbevenner til sit halvmarathon løb nr. 100. 

Flere virksomheder, blandt andet MAN Energy Solutions og Dafolo, afviklede Stafet for Livet som fyraftensarrangement for medarbejderne, og en række guidede vandreture til fordel for Stafet for Livet var blandt de nye tiltag.

Det samme var en pop-up café/butik i gågaden i Frederikshavn, hvor Stafet for Livet i 14 dage op til den fælles afslutning inviterede indenfor til loppemarked, tombola, salg af lysposer, postkort og plakater, auktion, information om stafetten med mere. Aktiviteter som alt i alt skabte synlighed og fokus på stafettens 0verordnede formål: At samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

Fredag 27. august var der fælles afslutning med aktiviteter i midtbyerne såvel i Sæby, Frederikshavn som Skagen og efterfølgende lysceremonier i kirkerne i de tre byer.


Resultat fra Stafet For Livet Frederikshavn 2020

På trods af at Stafet For Livet, Frederikshavn 2020 blev aflyst pga Corona-pandemien lykkedes det at indsamle ca. 100.000 kr. - et fantastisk resultat, som ubeskåret går til Kræftens Bekæmpelse.

Af beløbet modtager vores lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse 10% til brug for deres indsats for kræftramte og deres pårørende lokalt i vores område.


Resultat fra Stafet For Livet Frederikshavn 2019

Stafet For Livet, Frederikshavn 2019 indsamlede 467.808 kr.

Et superflot resultat som ubeskåret går til Kræftens Bekæmpelse.

Af beløbet modtager vores lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse 10% til brug for deres indsats for kræftramte og deres pårørende lokalt i vores område.

Stor TAK til alle der var med til at gøre Stafet for Livet i Frederikshavn kommune 2019 til en skøn, hyggelig og hjertevarm weekend.

Indsamlingsstatus

Tilmeldte hold
22 Hold
Tilmeldte deltagere
554 Deltagere

Tilmeldte Fightere
35 Fightere
Tændte lys
48 Lys

Billeder fra Stafet For Livet Frederikshavn