Kun 4% af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Resten af indtægterne er afhængige af dig og andre, der vælger at støtte sagen. 

Et arrangement som Stafet For Livet er derfor en vigtig kilde til midler, så vi kan fortsætte det afgørende arbejde og livsvigtige arbejde for at knække koden om kræften.

Kræftens Bekæmpelse har en række etiske retningslinjer, der skal sikre, at foreningen altid arbejder som en uafhængig og troværdig forening med suveræn beslutningsret. Disse retningslinjer findes nu i en ny version, som er blevet godkendt af Hovedbestyrelsen den 13. april 2016.


Se Kræftens Bekæmpelses etiske retningslinjer 

Forskning, forebyggelse og patientstøtte

Kræftens Bekæmpelses forskning rangeres i den absolutte verdenselite. Nemlig som nummer 29 ud af 3.042 af verdens førende universiteter og forskningsinstitutter. Det er bl.a. forskere fra Kræftens Bekæmpelse, der har udviklet den vaccine mod livmoderhalskræft, der kan gøre at 70% af alle tilfælde kan undgås.

Oplysning er Kræftens Bekæmpelses arbejde med at oplyse danskerne om, hvordan de bedst muligt forebygger kræft. Vi ved at fire ud af ti kræfttilfælde kan forebygges.

 

Patientstøtte og lokal indsats er kræftrådgivning til patienter og pårørende. Kræftens Bekæmpelse har kræftrådgivninger over hele landet. Man kan også kontakte Kræftlinjen, der er en gratis telefonrådgivning for kræftpatienter, pårørende og andre, som har brug for råd og støtte i forbindelse med kræft. Ved telefonerne sidder professionelle rådgivere, der har viden om kræft og om de problemer, der kan opstå i forbindelse med sygdommen. 

Derudover arbejder lokalforeninger over hele landet på at varetage medlemmernes og lokalbefolkningens interesser ved at gennemføre en lang række aktiviteter, herunder for eksempel politisk arbejde og patientstøtte.