Hvor og hvornår?
Stafetten bliver afholdt i Lystanlægget i Ringsted i weekenden den 26.-27. august 2023. Startskuddet lyder lørdag den 26. august klokken 11.00, og stafetten afsluttes søndag den 27. august kl. 11.00. Adressen er Tværallé 5, 4100 Ringsted.
Tilmelding af både hold, deltagere og Fightere foregår via vores hjemmeside: www.stafetforlivet.dk/ringsted
Prisen for at deltage er 100 kroner for voksne og 50 kroner for børn.
Fightere deltager gratis, men skal betale holdgebyr ved tilmelding på et hold.
Hvem kan deltage?
ALLE er velkomne på stafetten, og vi glæder os til at se jer.
Det er vigtigt at understrege, at Stafet For Livet ikke er et løb, men derimod et døgn hvor vi skal kæmpe sammen mod kræft. Hvordan I kommer rundt er ikke det afgørende. I kan gå, hinke, kravle, løbe eller gå – hvert skridt tæller.
Stafetten afholdes i hele Anlægget.
Der vil være 3 ruter på henholdsvis 480 m - 758 m - 1051 m. Sidstnævnte vil fortrinsvis kunne benyttes af løberne. Ruterne er afmærkede, så det er nemt at finde vej. Om natten er det mørkt og lyskæderne vil vise vej, men det kan være en god idé at medbringe en pandelampe.
Hundepolitik
Husdyr (hunde, katte m.m.) må gerne være på stafettens område. Det er dog vigtigt at understrege, at der skal tages hensyn til alle de 2-benede personer, der deltager på stafetten. Hverken børn, gående eller løbende må således føle ubehag ved dit husdyr. Efterladenskaber skal selvfølgelig samles op og fjernes. Der er derudover krav om at de medbringes i snor og ikke må tages med på runderne. Det er dog tilladt at medbringe skolede førerhunde på runden. Med tanke på at støtte kræftramte og deres pårørende gennemfører vi stafetten på bedste vis – vi vil passe på hinanden.
Ryge- og Alkoholpolitik
Stafettens område er røgfrit.
Det er tilladt at nyde alkohol på Stafetten, men vi opfordrer alle til at gøre dette med omtanke.
Rundetæller
Vi vil gerne tælle vores runder og igen i år vil rundetællingen foregå i jeres eget holdtelt. At tælle runder er vigtigt – så lav gerne jeres rundetælling på kreativ vis, men der er også mulighed for at låne en rundetæller af stafetten. Den vil blive udleveret i Informationsteltet.
Anvisning af plads til holdtelte
Alle hold får tildelt en teltplads på 3x3 meter, men hvis holdet ønsker mere plads, skal det meddeles logistikgruppen via mail til vibi@turbopost.dk senest den 15. august.
Det vil være muligt for holdene at få anvist teltplads fra fredag den 25. august kl. 10.00. Pladserne vil være afmærkede og i midten vil jeres holdnavn være noteret.
Der vil være vagter på pladsen fra fredag morgen kl. 10.00 og frem til søndag formiddag klokken 12.00. Stafet For Livet Ringsted tager dog ikke ansvar for holdtelte og udstyr, som er opsat af holdene på stafetten.
Strøm på pladsen
Det er muligt at få adgang til strøm ved jeres holdtelte. Tilbud om strøm er alene til mindre strømforbrug – ikke til slush ice maskiner eller lignende store strømforbrugere. Hvis der ønskes strøm, bedes I sende en mail til vibi@turbopost.dk.
De hold, der har ønsket strøm til holdteltet, skal selv medbringe en kabelrulle på op til 40 meter.
Overnatning under stafetten
Det er ikke tilladt at overnatte i Lystanlægget - til gengæld vil en god liggestol være ideel, når holdkammeraterne skal underholdes i ventetiden til der skal skiftes til friske ben på ruterne. Telte og campingvogne til overnatning placeres i området på den modsatte side af Teglovnsvej. Der henvises til sidste side i denne skrivelse, hvor et kort over stafettens område samt overnatningsområdet er markeret.
Depecher
Til en stafet hører naturligvis depecher – og igen i år er det op til jeres fantasi at medbringe en depeche – og meget gerne hjemmelavet.
Den sjoveste, skøreste eller smukkeste depeche honoreres med en overraskelse til holdet.
Håndtering af indsamlede beløb
Der vil til brug for indsamling af kontanter blive udleveret en indsamlingsbøtte, hvor holdets navn er noteret på bøtten. Indsamlingsbøtten udleveres i Informationsteltet fra lørdag kl. 09.00 sammen med diverse materiale. Samtidig vil der blive uddelt et kort til hvert hold med mobilpaynummeret til Stafet For Livet Ringsted: 73936
Vi anbefaler at der i videst muligt omfang ikke bruges kontanter og i stedet for bruges Mobilepay. Når stafetten er slut, afleveres bøtten til kassereren senest søndag kl. 12:00. Herefter vil pengene blive gjort op og tilføjet holdets samlede indsamlingsbeløb.
Stafet For Livets kasserer vil få uger efter stafettens afholdelse meddele holdene, hvor mange penge der er indsamlet af de enkelte hold og totalt af alle holdene.
Beløb som bliver indsamlet på anden vis – eksempelvis på rundesponsorater skal indbetales til Stafet For Livet Ringsted konto via www.stafetforlivet.dk/Ringsted og ikke med Mobilepay. Dette gøres ved at vælge feltet ’Støt’, hvorefter du kan vælge dit hold og overføre beløbet. Dette skal gøres senest 14 dage efter stafettens afholdelse.
Underholdning - Scene og Børnetelt
Der vil være forskellige former for underholdning under stafettens afholdelse. Programmet for underholdningen vil blive opdateret på vores hjemmeside, ligesom det kan downloades via vores app ’Stafet For Livet’.
Der vil foregå forskellige børneaktiviteter i dagtiden. Derudover vil der være et særligt program for Fighterne på stafetten. Programmet vil ligeledes blive opdateret op hjemmesiden. Årets tema er ”Stærkere sammen - i ord og handling - om kræft” og der vil i den anledning være ekstra opmærksomhed på dette tema.
Stafettens fællestelte og scene bliver centralt placeret i midten af Lystanlægget, så der er rig mulighed for besøg i teltene. Åbningsceremoni, lysceremoni, afslutningsceremoni samt al musisk underholdning foregår fra scenen.
Diplomer til deltagende børn på stafetten
Alle børn, der er med på stafetten, kan afhente et diplom for deres deltagelse og støtte. Diplomet kan afhentes i Informationsteltet.
Mad og drikke
Det er ikke tilladt at sælge mad og drikke fra holdteltene.
Det er muligt at grille på et nærmere anvist sted, grillen skal I dog selv medbringe.
Hvis I vil være fri for at lave maden selv, er det muligt at forudbestille stafettens menu. Madgruppen sammensætter et lækkert udbud til rimelige priser. Menuen kan ses på vores hjemmeside. Lørdag vil der være en frokost- og aftensmad menu og søndag morgen en morgenmadsmenu.
I år skal al mad forudbestilles senest d. 20.08 på (link følger snarest).
I løbet af døgnet sælges også kolde og varme drikke.
Fotografering og Videooptagelse
Under stafetten vil der blive taget billeder og optaget video med henblik på promovering af Stafet For Livet Ringsted på både tryk, hjemmeside, sociale medier samt pressen – men kun med jeres tilladelse. Persondataforordningen (GDPR) kræver, at I afgiver et skriftligt samtykke til fotografering og videooptagelse og det betyder, at der i hvert holdtelt vil findes samtykkeerklæringer, som I bedes underskrive.
Konkurrenceregler på stafetten
Det er tilladt for alle hold at lave konkurrencer i holdteltene, hvor udtrækningen af gevinst ikke beror på tilfældighed. Konkurrencer som lotteri og banko, hvor gevinsten beror på tilfældighed, vil stafetten stå for at afholde, da disse konkurrencer kræver særlig tilladelse fra spillemyndighederne.
I må som hold lave konkurrencer såsom slå søm i en træstub, flødebollekast med videre – her er det kun fantasien, der sætter grænser. Det er tilladt at bede om betaling for deltagelse i disse konkurrencer i holdteltene – alle penge skal dog blot tilgå stafetten i indsamlingsbøtterne ved holdteltene.
Lysceremoni
Lørdag kl. 21.30, når mørket falder på, vil der blive afholdt en lysceremoni på stafetten. Stafetten indstilles i cirka en time, og det vil derfor ikke være tilladt, at gå/løbe under ceremonien. Efter lysceremonien genoptages stafetten.
Lysposer kan købes under stafetten og koster 50 kroner. Det er også muligt allerede nu at tænde et lys inde på hjemmesiden. Lysposer, som er købt via hjemmesiden, vil ved lysceremonien blive opstillet af vores frivillige hjælpere.
På poserne er der mulighed for selv at skrive en hilsen til dem, der kæmper eller dem, vi har mistet. Der vil også være poser til salg, som er dekoreret.
Oftest stillede spørgsmål
Nedenfor har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om Stafet For Livet.
Hvis du har andre spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.
Du finder kontaktoplysninger her: https://www.stafetforlivet.dk/stafet/ringsted/om/kontakt
Alt mad skal forudbestilles. Der bliver i god tid inden Stafet For Livet etableret et link, hvor man kan bestille mad.
Det koster 100 kr. at tilmelde sig som holddeltager til Stafet For Livet. For børn og unge under 18 år koster det 50 kr at deltage på et hold. Du kan tilmelde dig et hold her.
Det er gratis at deltage som Fighter til Fighterrunden og Fighterarrangementet.
Det er ikke tilladt at overnatte i Lystanlægget. Derfor skal telte og campingvogne til overnatning placeres i området på den modsatte side af Teglovnsvej.
Fordeling af telt og campingpladser er først til mølle i overnatningsområdet. Der vil dog være plads til alle.
En smuk del af Stafet For Livet er, at vi tænder lys for dem, der kæmper mod kræft eller dem som vi har mistet.
Du kan enten tænde et lys her på hjemmesiden eller til stafetten. Hvis du tænder lys her på hjemmesiden, sørger vi for, at din hilsen bliver skrevet på en lyspose og bliver sat op som en del af lysceremonien.
Lysceremonien foregår, når mørket falder på og varer omkring 15-30 minutter. Du kan se det tidspunktet for lysceremonien i programmet.
Programmet for 2022 er stadig under udarbejdelse.
Der vil være underholdning i løbet af det døgn, stafetten varer. Der er en blanding af musik og aktiviteter.
Hovedparten af underholdning og aktiviteter vil være gratis, men der kan være enkelte aktiviteter, hvor vi beder om et mindre beløb. Pengene går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.
Stafet For Livet foregår et døgn for at symbolisere, at kræftpatienter kæmper mod kræften døgnet rundt. Derfor skal stafetholdene også have mindst en deltager på banen i det døgn, stafetten varer.
Mange holddeltagere beskriver, hvor indtryksfuldt det er at gå på banen om natten eller når solen står op.
Du bestemmer selv, hvor stort dit hold skal være, men holdet skal have minimum én deltager på banen i det døgn, stafetten varer. Den typiske størrelse hold er 10-20 personer. Hvert hold har en holdkaptajn, der står for at koordinere og kommunikere med holdet.
Du tilmelder dig som holddeltager eller holdkaptajn her
Mange hold synes, det er motiverende at samle ind til Stafet For Livet og på den måde gøre en forskel i kampen mod kræft. Du kan læse mere om indsamling for hold her.
Stafetten afholdes i hele Anlægget.
Der vil være 3 ruter på henholdsvis 480 m - 758 m - 1051 m. Sidstnævnte vil fortrinsvis kunne benyttes af løberne. Ruterne er afmærkede, så det er nemt at finde vej. Om natten er det mørkt og lyskæderne vil vise vej, men det kan være en god idé at medbringe en pandelampe.
Vedhæftet kort over ruterne.
Stafet For Livet er et røgfrit arrangement. Rygere er selvfølgelig velkomne, men rygning er IKKE tilladt på stafetpladsen.
For at kunne indsamle midler til Kræftens Bekæmpelses arbejde er vi afhængige af, at private og firmaer, som vil støtte stafetten. Du kan enten vælge at støtte stafetten med en generel donation eller ved at donere produkter eller tjenesteydelser. Derudover kan du også vælge et støtte et hold eller en holddeltager.
Du kan læse mere om at støtte her.
Alle, der har hørt ordene ”Du har kræft” kan deltage som Fightere til stafetten. Det vil sige nuværende og tidligere kræftpatienter.
Fighterne går den første runde på banen iført gule t-shirts og er på den måde det hångribelige bevis på at kampen mod kræft nytter. Efter Fighterrunden er der et særligt program for Fighterne med mad og underholdning.
Læs mere om at være Fighter og tilmeld dig her.
Nej slet ikke. Stafet For Livet er for alle uanset alder, helbred eller form. Det er helt op til holddeltagerne selv, om de vil løbe eller gå, stå på løbehjul eller gå med rolator. Det vigtigste er, at holddeltagerne sammen kommer gennem det døgn, stafetten varer.
Mange hold synes, det er meningsfuldt og motiverende, at indsamle penge til kræftsagen både inden og under stafetten. I bestemmer selv, hvor meget og hvordan I vil samle penge ind. Som holddeltager kan du blandt andet:
Lave aktiviteter inden og under stafetten, der kan samle penge ind.
Finde sponsorer, som vil støtte dit hold med et beløb for hver runde, der bliver gået på banen
Find en sponsor, der vil betale for at få sit logo på de T-shirts, holdet bærer til stafetten
Få sponsorer til at matche det beløb, som dit hold samler ind
Sætte et mål for at hver holddeltager skal sælge x-antal lysposer før stafetten.
Ved en fælles indsats kan holdet nå langt. Alle beløb, der indsamles via Stafet For Livet går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.
Bemærk:
Alle beløb indsamlet i forbindelse med Stafet For Livet går til Kræftens Bekæmpelses arbejde for forskning, forebyggelse og patientstøtte
Der kan ikke indsamles midler til andre organisationer, enkeltsager og lignende aktiviteter via Stafet For Livet
Indsamlede midler skal indbetales via hjemmesiden www.stafetforlivet.dk senest 14 dage efter afholdelsen af stafetten eller kontant til arrangørerne på stafetten
Vær opmærksom på, at hold i følg Spillemyndigheden (en koncern under SKAT) ikke tillader, at hold laver tombolaer, lotterier og andre konkurrencer, hvor deltageren betaler for at være med og hvor udtrækningen af gevinst beror på tilfældighed.
Bemærk, at SKAT kræver, at der skal betales præmieafgift af alle varepræmier på over 750 kr. og af alle kontante præmier, herunder gavekort på en værdi over 200 kr. Præmieafgiften udgør 17,5% af den del, af prisen, der overstiger 200 kr.
Læs mere om inspiration til at fundraise her:
På hjemmesiden kan du som holddeltager gøre følgende, når du er logget ind:
- tilmelde flere deltagere til dit hold
- invitere folk til at støtte dit hold og din egen indsamling
- indbetale donationer til holdet og din egen indsamling
- opfordre folk til at tænde lys
- og meget mere...
Læs mere i manualen her:
På hjemmesiden kan du som holdkaptajn gøre følgende, når du er logget ind:
- tilmelde flere deltagere til dit hold
- invitere folk til at støtte dit hold og din egen indsamling
- indbetale donationer til holdet og din egen indsamling
- opfordre folk til at tænde lys
- og meget mere...
Læs mere i manualen her:
Vi vil gerne tælle vores runder og igen i år vil rundetællingen foregå i jeres eget holdtelt. At tælle runder er vigtigt – så lav gerne jeres rundetælling på kreativ vis, men der er også mulighed for at låne en rundetæller af stafetten. Den vil blive udleveret i Informationsteltet.
Vi kunne desværre ikke åbne siden lige nu, prøv venligst igen