• Mad og drikke

  Stafet for Livet Helsingør blev i 2021 bl.a. gennemført i samarbejde med Værftets Madmarked. Derfor solgte vi ikke som normalt mad og drikke fra stafetten, men der blev henvist til Værftets Madmarked og de andre cafeer ved Kulturværftet.

  Værftets Madmarked gav en donation på 10 kr. ved køb af Fadøl og 5 kr. ved køb af sodavand. og endte med at donere 10.000 kr. Spisehuset i Kulturværftet gaver en donation på 5. kr. pr. kop kaffe, hvilket summede op til 1.255 kr

  Brohuset gav en donation ved køb som summede op til 1.000 kr.

  I 2022 vil vi igen sælge mad og drikkevarer.

 • Hvad koster det?

  Det koster 100 kr. at tilmelde sig som holddeltager til Stafet For Livet. For børn og unge under 18 år koster det 50 kr at deltage på et hold. Du kan tilmelde dig et hold her.

  Det er gratis at deltage som Fighter til Fighterrunden og Fighterarrangementet.

  Tilskuere er også velkomne på pladsen.

 • Kan jeg overnatte på pladsen?

  Normalt, ja, men Ikke i 2021 hvor Stafetten blev noget anderledes end den plejer. Grundet Corona afholdt vi nemlig en 12-timers stafet fra kl. 11.00-23.00, og der var derfor ikke behov for overnatning på pladsen.

  Det er planen igen at lave en 24 timers stafet med overnatning i 2022.

 • Hvad betyder det at købe lys?

  En smuk del af Stafet For Livet er, at vi tænder lys for dem, der kæmper mod kræft eller dem som vi har mistet. 

  Du kan enten tænde et lys her på hjemmesiden eller til stafetten. Hvis du tænder lys her på hjemmesiden, sørger vi for, at din hilsen bliver skrevet på en lyspose og bliver sat op som en del af lysceremonien.

  Lysceremonien foregår, når mørket falder på og varer omkring 15-30 minutter. Du kan se det tidspunktet for lysceremonien i programmet

 • Hvilken underholdning er der?

  Der vil være underholdning i løbet af dagen.

  I 2021 var der en blanding af musik og aktiviteter. BBQueens, Happy Joes Rockband, Marie Dam Jensen og hendes band Summerland underholdt på forskellige tidspunkter.

  Du kan se programmet her.

  Hovedparten af underholdning og aktiviteter vil være gratis, men der kan være enkelte aktiviteter, hvor vi beder om et mindre beløb. Pengene går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

 • Skal vi også gå på banen om natten?

  Det kunne vi Ikke i 2021, da vi kun afholdt en 12-timers stafet som sluttede før natten falder på, nemlig kl. 23.00.

  I 2022 vil der være en 24 timers stafet med gå/løberuter om natten.

 • Hvor mange deltagere er der på et hold?

  Du bestemmer selv, hvor stort dit hold skal være, men holdet skal have minimum én deltager på banen i det døgn, stafetten varer. Den typiske størrelse hold er 10-20 personer. Hvert hold har en holdkaptajn, der står for at koordinere og kommunikere med holdet.

  Du tilmelder dig som holddeltager eller holdkaptajn her

  Mange hold synes, det er motiverende at samle ind til Stafet For Livet og på den måde gøre en forskel i kampen mod kræft. Du kan læse mere om indsamling for hold her.

 • Hvor lang er banen?

  I 2021 var der to primære baner indtil Kronborg lukkede portene ca. 19.45.

  En gå/løbe-rute rundt om Kronborg slot på ca. 1.500 m og en gå-rute indenom slotsområdet på ca. 750 m. Så alle uanset alder og helbred havde mulighed for at være med. 

  Da Kronborg lukkede var der to kortere ruter en gårute rundt om Værftshallerne og en gå/løberute langs Kulturhavnen.

  De områdenære baner betød, at man hele tiden kunne føle sig som en del af arrangementet, når man var på banen, og at man kunne mærke fællesskabet og sammenholdet mellem deltagerne.

  Placeringen i 2022 er ikke endelig fastlagt, hvorfor vi endnu ikke kan sige noget om ruterne.

 • Må man ryge til Stafet For Livet?

  Stafet For Livet er et røgfrit arrangement. Rygere er meget selvfølgelig velkomne, men røgen må ikke komme med på stafetpladsen.

 • Hvordan kan jeg støtte stafetten?

  For at kunne indsamle midler til Kræftens Bekæmpelses arbejde er vi afhængige af, at private og firmaer, som vil støtte stafetten. Du kan enten vælge at støtte stafetten med en generel donation eller ved at donere produkter eller tjenesteydelser. Derudover kan du også vælge et støtte et hold eller en holddeltager.

  Du kan læse mere om at støtte her.

  Du kan også støtte stafetten ved at være aktiv som frivillig.

 • Hvem kan deltage som Fighter?

  Alle, der har hørt ordene ”Du har kræft” kan deltage som Fightere til stafetten. Det vil sige nuværende og tidligere kræftpatienter.

  Fighterne går den første runde på banen iført gule t-shirts og er på den måde det hångribelige bevis på at kampen mod kræft nytter. Efter Fighterrunden er der et særligt program for Fighterne med mad og underholdning.

  Læs mere om at være Fighter og tilmeld dig her.

 • Skal jeg løbe for at deltage på et hold?

  Nej slet ikke. Stafet For Livet er for alle uanset alder, helbred eller form. Det er helt op til holddeltagerne selv, om de vil løbe eller gå, stå på løbehjul eller gå med rolator. Det vigtigste er, at holddeltagerne sammen kommer gennem det døgn, stafetten varer.

 • Hvordan kan jeg samle ind til mit hold

  Mange hold synes, det er meningsfuldt og motiverende, at indsamle penge til kræftsagen både inden og under stafetten. I bestemmer selv, hvor meget og hvordan I vil samle penge ind. Som holddeltager kan du blandt andet:

  • Lave aktiviteter inden og under stafetten, der kan samle penge ind.
  • Finde sponsorer, som vil støtte dit hold med et beløb for hver runde, der bliver gået på banen
  • Find en sponsor, der vil betale for at få sit logo på de T-shirts, holdet bærer til stafetten
  • Få sponsorer til at matche det beløb, som dit hold samler ind
  • Sætte et mål for at hver holddeltager skal sælge x-antal lysposer før stafetten.

   

  Ved en fælles indsats kan holdet nå langt. Alle beløb, der indsamles via Stafet For Livet går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

  Bemærk:

  • Alle beløb indsamlet i forbindelse med Stafet For Livet går til Kræftens Bekæmpelses arbejde for forskning, forebyggelse og patientstøtte
  • Der kan ikke indsamles midler til andre organisationer, enkeltsager og lignende aktiviteter via Stafet For Livet
  • Indsamlede midler skal indbetales via hjemmesiden www.stafetforlivet.dk senest 14 dage efter afholdelsen af stafetten eller kontant til arrangørerne på stafetten
  • Vær opmærksom på, at hold i følg Spillemyndigheden (en koncern under SKAT) ikke tillader, at hold laver tombolaer, lotterier og andre konkurrencer, hvor deltageren betaler for at være med og hvor udtrækningen af gevinst beror på tilfældighed.
  • Bemærk, at SKAT kræver, at der skal betales præmieafgift af alle varepræmier på over 750 kr. og af alle kontante præmier, herunder gavekort på en værdi over 200 kr. Præmieafgiften udgør 17,5% af den del, af prisen, der overstiger 200 kr. 

  Læs mere om inspiration til at fundraise her:

 • Hvilke muligheder har jeg som holdkaptajn på hjemmesiden?

  På hjemmesiden kan du som holdkaptajn gøre følgende, når du er logget ind:

  - tilmelde flere deltagere til dit hold
  - invitere folk til at støtte dit hold og din egen indsamling
  - indbetale donationer til holdet og din egen indsamling
  - opfordre folk til at tænde lys
  - og meget mere...

  Læs mere i manualen her:

 • Hvordan bliver jeg frivillig?

  Hvis du vil være med til planlægningen eller praktisk frivillig ved afviklingen af Stafet for Livet Helsingør 2022 er du velkommen til at kontakte enten Gunnar gstein@outlook.dk eller Lene helsingoer@stafet.cancer.dk